Relax, Renew, Be You!

Click here to edit subtitle

Events

Μετασχηματισμός του Θυμού

Kundalini Yoga Workshop

05/03/2016, 17:00 – 19:00, «χώρος», Σπύρου Πάτση 69, Βοτανικός - Γκάζι

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά ανθρώπινα συναισθήματα, προκαλούμενο συνήθως από κάποια ταραχή, προσβολή, άρνηση η αδικία. Η χρησιμότητα του θυμού είναι να ενημερώνει με την εμφάνισή του, ότι κάποιος άνθρωπος ή κάποια κατάσταση απειλεί να παραβιάσει κάποιο όριο μας.

Ο καταπιεσμένος, αλλά και αντίθετα, ο με οργή εκφρασμένος θυμός σχετίζονται σε μακροχρόνια βάση με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, με καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά και με άλλα, πολύ λιγότερο προφανή, όπως η κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, διαταραχές πέψης, προβλήματα στο συκώτι, καθώς και η δυσκολότερη επούλωση των πληγών.

‘Όταν κάποιος είναι θυμωμένος χάνει την επαφή με το εαυτό του, και αν αφήσει το θύμο να τον κυριεύει, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις προσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις.

Από την γιόγκικη οπτική ο θυμός λειτουργεί σαν τοίχος ανάμεσα στο άτομο και την ψυχή του, από την άλλη, είναι μία ισχυρή ενέργεια που μπορεί να μετασχηματιστεί και να χρησιμοποιηθεί για αυτοκάθαρση, απομάκρυνση προβλημάτων υγείας και συνειδητοποίηση του εαυτού.

Σε αυτό το εργαστήρι θα διδαχθούν τεχνικές Kundalini Yoga που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην απελευθέρωση και μετασχηματισμό του θύμου, καθώς και τεχνικές πρώτης βοήθειας για αποφόρτιση του θύμου, προάγοντας τον καθαρό νου και ήρεμη καρδιά.

Πρόγραμμα εργαστηρίου Σάββατο 05/03/16

 • 16:45 – προσέλευση
 • 17:00 – συντονισμός, εισαγωγή,
 • 17:10 -- σετ ασκήσεων και διαλογισμός για μετασχηματισμό και απελευθέρωση από το θυμό
 • 17:50 – βαθειά χαλάρωση με θεραπευτικούς ήχους
 • 18:10 – τεχνικές «πρώτης βοήθειας» για αποφόρτιση του θυμού
 • 19:00 – ερωτήσεις
 • 19:15 – κλείσιμο, αποχαιρετισμός

Να φοράτε άνετα, ανοιχτόχρωμα ρούχα (κατά προτίμηση),

καλό να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό, χαρτί και μολύβι.

Συμμετοχή – 10 ευρώ

Eγγραφές : www.horos-net.gr, 210 3414547, 6942248078, www.yoga-massage-sound.comΑπελευθέρωση από το Στρες με Kundalini Yoga


16/01/16, «χώρος», Σπύρου Πάτση 69, 3τος όροφος, Βοτανικός-Γκάζι


Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις πιεστικές καταστάσεις. Οι αιτίες του στρες είναι πολλές: προσδοκίες, γνώμη των άλλων, κακή διαχείριση του χρόνου, σχέσεις, εκκρεμότητες, καταστροφολογία, δύσκολη οικονομική κατάσταση και διάφορα άλλα. Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση και ο εγκέφαλός του πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις, χάνεται η επαφή με τον εαυτό. Το παρατεταμένο καθημερινό στρες φθείρει τη σωματική και την ψυχική υγεία, μειώνει την ποιότητα ζωής.

Σε αυτό το εργαστήρι θα διδαχτούν δυναμικές τεχνικές Kundalini Yoga που βοηθούν να απελευθερώσουμε την χρόνια ένταση από το σώμα, να κτίσουμε μια εσωτερική δύναμη και σταθερότητα, καθώς επίσης και απλές τεχνικές (πρώτες βοήθειες) για καθημερινή πρακτική, για να αποβάλουμε το στρες, το άγχος, την αγανάκτηση και να έχουμε καθαρό νου και ήρεμη καρδιά, για να μπορέσουμε να λειτουργούμε αυθεντικά και να παραμένουμε υγιείς και ευτυχισμένοι ακόμα και στις δύσκολες και αγχωτικές συνθήκες, και να τις αποφύγουμε ή να τις αλλάξουμε προς όφελός μας.


Πρόγραμμα εργαστηρίου Σάββατο 16/01/16

 • 16:45 – προσέλευση
 • 17:00 – συντονισμός, εισαγωγή,
 • 17:10 - σετ ασκήσεων για ενδυνάμωση και την απελευθέρωση από την ένταση
 • 17:50 – βαθειά χαλάρωση με θεραπευτικούς ήχους
 • 18:10 – τεχνικές «πρώτης βοήθειας» για απαλλαγή από το στρες
 • 19:00 – ερωτήσεις
 • 19:15 – κλείσιμο, αποχαιρετισμός

Να φοράτε άνετα, ανοιχτόχρωμα ρούχα (κατά προτίμηση),

καλό να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Συμμετοχή – 10 ευρώ

Eγγραφές : www.horos-net.gr, 210 3414547, 6942248078, www.yoga-massage-sound.com


10 Σώματα της Συνειδητότητας

Εισαγωγή στη Γιόγκικη Ανατομία και Αριθμολογία

Kundalini Yoga

Σύμφωνα με την διδασκαλία του Yogi Bhajan το ανθρώπινο ον αποτελείτε από 10 σώματα. 3 νοητικά σώματα, φυσικό σώμα και 6 ενεργειακά. Η υγεία, η ευτυχία, η επιτυχία μας έχουν άμεση σχέση με την ισορροπία αυτών των 10 σωμάτων. Μπορούμε να πούμε πως η ημερομηνία γέννησης είναι προσωπικός κωδικός και η τεχνογνωσία της Kundalini Yoga είναι το ιερό μέσο για την ισορροπία των 10 σωμάτων.

Στα σεμινάρια αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την θεωρεία των 10 σωμάτων, τεχνικές Kundalini Yoga (σωματικές ασκήσεις, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμοί) για την εναρμόνιση, ισορροπία και ενδυνάμωση του κάθε σώματος, αρχές της πρακτικής αριθμολογίας, αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης και η σημασία τους.

Το σεμινάριο απευθύνετε σε όλους που ενδιαφέρονται για αυτογνωσία και προσωπική εξέλιξη.

Ημερομηνίες διεξαγωγής - 22.11.2014, 13.12.2014, 01.02.2015, 28.02.2015, 21.03.2015, 25.04.2015, 23.05.2015

(Σάββατα 17.00 με 20.30) “horos”, σφητίων 10, κάτω πετράλωνα

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ

ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΟΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Kundalini Yoga

horos –χώρος Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα, Σφητίων 10

Prakirti – Η Δημιουργία σε μικρογραφία. Όταν ο νους σας βρίσκετε σε αυτή τη κατάσταση… σταματάτε την αναζήτηση, αρχίζετε την πράξη και η ροή σας διευρύνετε σε όλο το Σύμπαν...” Yogi Bhajan

-Οι κύκλοι της Σελήνης - Οι κύκλοι της Ζωής , 16.11.13

- Αιγόκερως - Καρκίνος, «Πύλη της Ύλης, Πύλη του Πνεύματος», 14.12.13

-Λέων - Υδροχόος, «Δρόμος της Καρδίας», 18.01.14 - -Παρθένος - Ιχθύες, Σάββατο, «Πίστη, Θυσία, Ένωση», 15.02.14

- Ζυγός - Κριός, «Δέντρο της Ζωής», 15.03.14,

- Σκορπιός - Ταύρος, «Δέντρο της Γνώσης», 12.04.14

- Τοξότης - Δίδυμοι, «Σοφία - Κατανόηση& Εμπιστοσύνη», 10.05.14

Τα εργαστήρια θα γίνουν τα Σάββατα 17.00-19.00

Σε αυτά τα εργαστήρια θα έχετε την ευκαιρία

-να μάθετε για την πορεία της Σελήνης στο Ζωδιακό Κύκλο, και την επίδραση της στην υγεία και την ψυχολογία.

-να γνωρίζετε τη χρήση του Σεληνιακού Ημερολόγιου στην καθημερινότητα

-μέσα από την μοναδική εμπειρία της Kundalini Yoga να έρθετε σε βαθύτερη επαφή με το εαυτό σας, αφουγκράζοντας τις ποιότητες του Ζωδιακού ως στάδια της πνευματικής ανάπτυξης στη ζωή του ανθρώπου.

Η Σελήνη, το πιο κοντινό σ’ εμάς ουράνιο σώμα, επηρεάζει την πορεία της φύσης στη Γη, την υγεία και συμπεριφορά του ανθρώπου. Κινείται με αρκετή ταχύτητα στο Ζωδιακό Κύκλο. Κάνει περίπου 3 μέρες για να περάσει από κάθε ζώδιο, προβάλλοντας τις ποιότητες του στο πλανήτη μας. Τα 12 Ζωδιακά Σημεία συμβολίζουν τα στάδια της Δημιουργίας του Κόσμου. Κάθε Ζώδιο σχηματίζει έναν άξονα με το αντίθετό του, δημιουργώντας 6 «σταθμούς» για το ταξίδι μας με τη Σελήνη στο Ζωδιακό Κύκλο, στην ύπαρξή μας, στο σώμα μας…

Θα ταξιδέψουμε με το ιερό όχημα της Kundalini Yoga, που διέδωσε στη Δύση ο Yogi Bhajan. Με αυτή την αρχαία τεχνογνωσία, βελτιώνουμε τη φυσική κατάσταση, αποκτάμε μεγαλύτερη ενέργεια, δημιουργικότητά, αφυπνίζοντας την συνειδητότητα.

Απευθύνεται σε όλους, που ενδιαφέρονται για την προσωπική εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να έχετε τέλεια σωματική διάπλαση ή να πιστεύετε σε κάτι συγκεκριμένο. Η Κουνταλίνι Γιόγκα θα δουλέψει για σας εάν μπορείτε να αναπνεύσετε και να κινήσετε το κορμί σας. Το δώρο της είναι η εμπειρία που οι λέξεις δεν μπορούν να την αντικαταστήσουν.

Συντονίζει Αναστασία Κουλένκο www.yoga-massage-sound.com

Κόστος – ελεύθερη εισφορά, (προτεινόμενα ποσά για ελεύθερη εισφορά 10 ευρώ, 15 ευρώ, 20 ευρώ)

Info – εγγραφές – 2103414547, 6942248078, www.horos-net.gr, www.yoga-massage-sound.comOriental Medicine & Shiatsu Training Center

Ερμού, 86, πλ. Μοναστηρακήου, Αθήνα, 210 6440023 

Πέμπτη Βράδυ 18:30 - 21:00

13 Μαρτίου, 10 Απριλίου & 8 Μαΐου

Kundalini Yoga – «Θεραπευτικό Άγγιγμα» 

κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για θεραπευτές

Από την άποψη της Kundalini Yoga και της διδασκαλίας του Yogi Bhajan, υγεία σημαίνει η κατάσταση όπου το σώμα, ψυχή και νους είναι συντονισμένα με το ρυθμό της Άπειρης συνειδητότητας. Όταν χάνετε αυτός ο ρυθμός εμφανίζετε η ασθένεια. Ο ρόλος του θεραπευτή είναι να βοηθήσει να αποκατασταθεί αυτός ο ρυθμός, η ισορροπία. Για αυτό ο ασκούμενος της κάθε θεραπευτικής τέχνης χρειάζεται να φροντίζει το εαυτό του, να παραμένει αγνός και συντονισμένος για να είναι καθαρό κανάλι της θεραπείας. Η τεχνογνωσία της Kundalini Yoga προσφέρει αυτή την δυνατότητα. Κάθε εργαστήρι της Κουνταλίνι Γιόγκα «Θεραπευτικό Άγγιγμα» αποτελείτε

 • Συντονισμός – ενεργοποιούμε το νου και το πνεύμα, ευθυγραμμίζουμε με το ανώτερο εαυτό
 • Ζέσταμα - φροντίδα του φυσικού σώματος
 • Pranayam - μέσω της αναπνοής συγχρονίζουμε το σώμα και το νου, βιώνοντας τη γαλήνη και τη συγκέντρωση.
 • Kriya - Σημαίνει «ολοκληρωμένη δράση», σετ ασκήσεών που δημιουργεί την ορισμένη θεραπευτική κατάσταση.
 • Βαθειά χαλάρωση – αφομοίωση ενέργειας και αναζωογόνηση.

ΣΥΝΑΝTΗΣEIΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

«ΕΝΑΡΜΟΝIΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» 

Κάθε 29,5 μέρες, η Σελήνη ενώνεται με τον Ήλιο, που της δίνει σπόρο. Η Σελήνη κρύβεται στη σκιά της Γης, να κυοφορήσει το νέο μήνα. Αυτές τις μέρες, που ονομάζονται Νέα Σελήνη, είμαστε ευαίσθητοι και ευάλωτοι, αλλά και ελεύθεροι από τα καρμικά δεσμά.  Μπορούμε να αφουγγραστούμε και να συγχρονιστούμε με αυτή την κοσμική επιρροή και συνειδητά να δημιουργήσουμε το νέο ξεκίνημα που επιθυμούμε.

Θα το κάνουμε με τις τεχνικές Kundalini Yoga, που διέδωσε στη Δύση ο Yogi Bajhan. Με αυτή την ανώτατη τεχνογνωσία,  βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, και μέσα από αυτή την εμπειρία  αφυπνίζεται  η συνειδητότητά μας.


ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

 Ποσότητα, ποιότητα και κυκλοφορία της αναπνοής δημιουργούν τη βάση για την  υγιή και δημιουργική ζωή. Οι πνεύμονες του φυσιολογικού ενήλικα έχουν μια ικανότητα 3.000 κυβικών εκατοστών. Ο μέσος ενήλικας εισπνέει περίπου 500 κυβ. εκ. σε κάθε εισπνοή. Αυτο σημαίνει πως εισπνέομαι μόνο το ένα έκτο της δυνατότητας που έχουμε για κάθε αναπνοή. Με προτεινόμενες τεχνικές αυξάνετε τη ρυθμική δράση των αναπνευστικών σας μυών ώστε να εισπνέετε περισσότερο οξυγόνο και να ελαττώσετε τον αριθμό αναπνοών ανά λεπτό. Έτσι λοιπόν παίρνουμε περισσότερη ενέργεια και ξοδεύουμε λιγότερη. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων φέρνουμε περισσότερο αέρα στους πνεύμονες και αυτό βοηθάει να φύγουν οι τοξίνες απ’ όλο το σώμα. Με την βοήθεια της σωστής αναπνοής μπορούμε να απαλλαγούμε απο νευρική ένταση ή έναν πονοκέφαλο, να κατανοήσουμε και να μεταμορφώσουμε τα συναισθήματά μας, να μπούμε σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ή διαλογισμού. Διαλογισμός είναι η διαδικασία του ελέγχου και της  υπέρβασης των κυμάτων του εγκεφάλου. Ο διαλογισμός αναπτύσσει την αίσθηση της εσωτερικής ειρήνης, σταθερότητας και ευεξίας, εξελίσσει την διαίσθηση, απελευθερώνει ασυνείδητες συνήθειες, υποσυνείδητους φόβους και μπλοκαρίσματα, αναπτύσσει διαύγεια του νου και την ικανότητα συγκέντρωσης στο παρόν.

Τα μαθήματα αυτά γίνονται βάση Kundalini Yoga, που διδάχτηκε στη Δύση από τον Yogi Bhajan και είναι αρχαία τεχνογνωσία του σώματος που μέσω κίνησης, αναπνοής, συγκέντρωσης αναπτύσσει την υγεία και τις ικανότητες του ανθρώπου. Οι τεχνικές αυτές έχουν δοθεί ειδικά για αυτήν την έντονη και μεταβατική περίοδο που ζούμε.


ΙΑΜΑΤΙΚΟΙ  ΗΧΟΙ


                               Όταν παράγουμε αρμονικούς ήχους με τη φωνή μας έχουμε τη      δυνατότητα να απελευθερώσουμε και να μεταμορφώσουμε τις εντάσεις και τις αρνητικότητες. Οι δονήσεις και οι ήχοι βοηθούν να κυκλοφορήσει ελεύθερα η ενέργεια στο σώμα και στο νου, συντρίβουν τα μπλοκαρίσματα, επιφέρουν την υγεία στον οργανισμό.

Εάν αφήσουμε την καρδιά μας να παρασυρθεί και πάμε πέρα από τη συνείδηση του εαυτού μας θα ανυψωθούμε στο αίσθημα χαράς, αγάπης, ευγνωμοσύνης. Στην ύψιστη χρήση του ο ήχος και η μουσική μπορούν να δημιουργήσουν έκσταση, όποτε το άτομο  γίνεται ένα με τη δόνηση του ήχου, με την πρωταρχική κοσμική ουσία, με την αληθινή του ύπαρξη.

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΟΗ, ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΗΧΟΙ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑΣ, ΜΑΝΤΡΑΣ, ΗΧΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΕΥΛΟΓΙΑΣ


 
2 song by the sea
-2:21